• Športový deň 1. stupeň
            • Športový deň 1. stupeň

            • Vo štvrtok 12.10. sme na našej škole strávili netradičné dopoludnie plné zábavy a športu. Na jednotlivých stanovištiach čakali súťažiacich zaujímavé aktivity a výzvy, ktoré každý úspešne zvládol. Športový deň sa niesol v znamení hesla „nesúťažíme, ale športujeme“ –  pretože u nás vyhrávajú všetci, ktorí majú chuť sa hýbať.

              Deň plný športových disciplín a skvelých cien je tu opäť o rok. Tešíme sa na vás milí žiaci.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň 1. stupeň.

          • Blížiaca akcia: Zber papiera
            • Blížiaca akcia: Zber papiera

            • Od 16.10 - 20.10. 2023 bude prebiehať zber papiera. Papier, letáky a noviny si môžete pripravovať k termínu zberu. Kontajner bude umiestnený v areáli školy (zadný vchod). Bližšie informácie v priloženom letáku. Tešíme sa a očakávame Vašu aktívnu účasť. 

          • Exkurzia vo hvezdárni
            • Exkurzia vo hvezdárni

            • Dňa 9.10.2023 žiaci 3. ročníka, 4.A. a 4.B triedy navštívili Hvezdáreň a planetárium v Hlohovci. Žiaci sa pohodlne usadili v prednáškovej miestnosti a zoznámili sa s hviezdnou oblohou. Dôkladne im bolo vysvetlené ako Zem spolu s Mesiacom obiehajú okolo Slnka, spoznali  najväčšie súhvezdia na našej oblohe a dozvedeli sa ako vyzerajú planéty vo vesmíre. V kupole si obhliadli druhý najväčší ďalekohľad na Slovensku. Na záver môžeme konštatovať, že si žiaci obohatili a prehĺbili svoje vedomosti a poznatky týkajúce sa vesmíru. 

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia vo hvezdárni .

          • Svetový deň zvierat
            • Svetový deň zvierat

            • Pri príležitosti svetového dňa zvierat si žiaci do školy priniesli svojich domácich maznáčikov.
              Žiakom sa dnešný deň veľmi páčil, užili si ho deti, aj pani učiteľky.
              Žiaci sa navzájom navštevovali v triedach ako aj v laboratóriu a tešili sa s prítomnosti ,, maznáčikov ,, na vyučovacích hodinách.
              Ďakujem všetkým rodičom za pomoc, p. uč. Pečenadská

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň zvierat .

          • Exkurzia  Piešťany 6. a 7. ročník
            • Exkurzia Piešťany 6. a 7. ročník

            • Dňa 26. septembra žiaci 6.a 7. ročníka absolvovali exkurziu v Piešťanoch. Navštívili Elektráreň Piešťany, kde bol pre nich pripravený super fyzikálno-kreatívny workshop. Zistili, že fyzika a umenie sa nevylučujú, práve naopak, pretože žiaci po vytvorení elektrických obvodov ich dokázali začlenili do výtvarných diel. A bolo sa radosť na čo dívať. Po vzdelávacom programe už na žiakov čakala vyhliadková plavba loďou, kde si z lode v sprievode prenádherného počasia užívali krásy Sĺňavy.

              p. uč. Trnková, p. uč. Mikušová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Piešťany 6. a 7. ročník.

          • Účelové cvičenie II. stupeň
            • Účelové cvičenie II. stupeň

            • Prierezová téma Ochrana života a  zdravia  sa na druhom stupni realizuje  účelovými  cvičeniami. Naši žiaci mali 29.9. 2023 teoretickú prípravu a  2.10. 2023,  takéto praktické cvičenie absolvovali v areáli školy. Počasie nám prialo, slnečné lúče nás zahrievali a postupne žiaci prešli jednotlivými stanovišťami: Ukážky predlekárskej  prvej pomoci, Hod granátom, DHZ Šúrovce a Prevencia KR PZ v Trnave – dopravná výchova.

               Zámerom prierezovej témy Ochrana života a zdravia  bolo nasmerovať žiakov k ochrane svojho zdravia a života a tiež zdravia a života iných ľudí prostredníctvom teoretických poznatkov, zručností v sebaochrane, poskytovaní pomoci iným v prípade ohrozenia zdravia a života.

               

              Cieľom uplatňovania tejto témy bolo  prispieť k tomu, aby žiaci rozpoznali nebezpečné situácie ohrozujúce život a zdravie;  osvojili si praktické zručnosti v sebaochrane; pochopili dôležitosť poskytnutia pomoci iným v prípade ohrozenia zdravia a života; vedeli poskytnúť predlekársku prvú pomoc; mali možnosť cieľavedome rozvíjať svoju telesnú zdatnosť a odolnosť organizmu na fyzickú a psychickú záťaž v náročných životných situáciách; orientovali sa pri pohybe a pobyte v prírode.

               Ďakujeme PZ v Trnave za sprostredkovanie informácií o tom, ako sa bezpečne správať na ceste i na chodníku, ak sú účastníkmi cestnej premávky a ukážky policajného vozidla a motoriek, ktoré žiakov potešili.

               Zároveň ďakujeme hasičom DHZ Šúrovce za ukážku techniky a vybavenia, k ukážke bol zahrnutý aj program o požiarnej prevencii.

               Ďakujeme aj dobrovoľníkovi a koordinátorovi ochrany detí pred násilím z ÚPSVaR za praktické ukážky predlekárskej prvej pomoci a informácie k problematike šikanovania.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie II. stupeň.

          • Účelové cvičenie CO, problematika šikanovania
            • Účelové cvičenie CO, problematika šikanovania

            • V rámci účelového cvičenia dobrovoľník z o.z. Dobrovoľná civilná ochrana priblížil oblasť bezpečného správania sa vo voľnom čase, oblasť poskytovania predlekárskej prvej pomoci a prácu s AED - automatickým externým defibrilátorom.

              Žiaci i pedagogičky si mohli vyskúšať figuríny na nácvik poskytnutia prvej pomoci, ktoré dokážu vyhodnotiť účinnosť poskytovania pomoci.

              Na aktivite spolupracoval aj koordinátor ochrany detí pred násilím Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý informoval žiakov o problematike šikanovania, kyberšikanovania a pomoci deťom v ohrození prostredníctvom Národnej linky na pomoc deťom v ohrození Viac ako ni(c)k. Na tejto linke môžu nájsť pomoc deti, ktoré zažívajú násilie, alebo sa nachádzajú v situáciách, v ktorých si sami nedokážu pomôcť.

              V mene všetkých žiakov 2. stupňa a pedagógov ďakujem za ukážky prvej pomoci a informácie k problematike šikanovania. 

              Hanáková, riaditeľka

          •  Deň finančnej gramotnosti
            • Deň finančnej gramotnosti

            • V mesiaci september sme si viacerými aktivitami na matematike pripomenuli Deň finančnej gramotnosti (8. september). 

              Deň finančnej gramotnosti má teda za cieľ rozpútať celospoločenskú diskusiu o problematike finančnej gramotnosti a o problémoch, ktoré jej nízka úroveň spôsobuje. O aktivitách v jednotlivých triedach si môžete prečítať v príspevku koordinátorky finančnej gramotnosti p. uč. Lipovskej. 

          • Výzva na darovanie kníh v anglickom jazyku
            • Výzva na darovanie kníh v anglickom jazyku

            • Milí rodičia, kolegovia a priatelia školy,


              prosím vás o spoluprácu pri doplnení školskej knižnice knihami v anglickom jazyku.
              Spolupráca spočíva v tom, že nám darujete Vaše prebytočné knihy, na ktoré už sadá prach.
              Môže to byť detská, náučná literatúra aj beletria v anglickom jazyku (Pozor: Učebnice nie!) Čokoľvek, čo by si mohli naše – Vaše deti ešte prečítať na hodinách anglického jazyka, alebo požičať si zo školskej knižnice. Zámerom je rozšíriť vedomostný obzor žiakov, obohatiť ich slovnú zásobu a štylizáciu v cudzom jazyku.


              Za prípadnú spoluprácu ďakujem.

              riaditeľka školy

          • Program "Zbieram baterky"
            • Program "Zbieram baterky"

            • Naša škola sa pravidelne zapája do projektu „Zbieram baterky„. V šk. roku 2022/2023 sa vyzbieralo spolu približne 210 kg použitých batérii, ktoré sa  odovzdali  na recykláciu.

              Žiaci, ktorí priniesli najviac bateriek:

              1. miesto Sára Miškolciová / 2960 kusov

              2. miesto Matej Gvoždiak /1302 kusov

              3. miesto Sofia Gavurová / 1183 kusov

              4. miesto Lucia Bučeková / 618 kusov

              5. miesto Katarína Tanáčová / 559 kusov

              Ďakujeme všetkým žiakom a rodičom za spoluprácu a naďalej pokračujeme v tomto školskom roku v zbere. Žiaci môžu nosiť počas celého školského roka použité batérie alebo žiarivky.

          • Európsky deň jazykov
            • Európsky deň jazykov

            • Koniec septembra sa na „starom kontinente“ už tradične spája s oslavami Európskeho dňa jazykov, ktorý si pripomíname 26. septembra. Žiaci našej školy si v tento deň spestrili vyučovanie rôznymi aktivitami počas hodín anglického a nemeckého jazyka. Vyskúšali si kvíz „Aký je to jazyk?“ ,kde si vypočuli ukážky 30 rôznych jazykov a hádali o aký jazyk ide. Zopakovali si vlajky a  hlavné mestá jednotlivých štátov a dopisovali ich do mapy.

              Všeobecnými cieľmi Európskeho dňa jazykov sú najmä upozorniť verejnosť na dôležitosť štúdia jazykov, zvyšovanie mnohojazyčnosti a medzikultúrneho porozumenia. Podpora jazykovej a kultúrnej rozmanitosti Európy. Dajana Mrvová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov

          • Výsledky volieb rady školy
            • Výsledky volieb rady školy

            • Vyhlásenie výsledkov volieb do Rady školy pri ZŠ s MŠ Šúrovce (za rodičov ZŠ), konaných dňa 27.9. 2023

               

              Kandidáti:

              1.    Martin Mlích – 16 hlasov

              2.    Miroslav Šimášek – 60 hlasov

              3.    Marián Viskupič – 25 hlasov

               

              Voľby do rady školy – zástupcovia rodičov základnej školy neprebehli v súlade s Volebným poriadkom, zverejnením na webovom sídle ZŠ s MŠ Šúrovce. Voľba do rady školy – zástupcovia rodičov základnej školy vzhľadom na túto skutočnosť je neplatná. 

          • Príspevok ZRPŠ
            • Príspevok ZRPŠ

            • Oznam rady rodičov

              Príspevok do ZRPŠ na školský rok 2023/24 je vo výške 20€ na rodinu bez ohľadu na počet detí.

              Príspevky je potrebné uhradiť PREVODOM na číslo účtu : SK 46 7500 0000 0040 3235 3917, pokiaľ nemáte možnosť poslať príspevok prevodom, odovzdajte peniaze triednej učiteľke. (Nevkladajte ich priamo v banke, budete platiť poplatok za vklad treťou osobou.). Do poznámky uvedte PRIEZVISKO ŽIAKA, TRIEDU.Pokiaľ máte viac detí napíšte PRIEZVISKO, TRIEDY. Ak máte viac detí, alebo majú rôzne priezviská a nevôjde sa Vám celý popis, prosíme pošlite nám údaje z platby do mailu rrsurovce@gmail.com, aby sme platbu vedeli správne identifikovať. Príspevky prosíme uhradiť do 20.10.2023. Rada rodičov každý rok organizuje aktivity ako napríklad Rodičovský ples, ktorých cieľom je zvýšiť náš rozpočet a čo najmenej zaťažiť peňaženky rodičov. Vaše príspevky do ZRPŠ sú však pre náš rozbeh dôležité a to čo Vám vieme sľúbiť je, že sa všetko vráti našim deťom. Napríklad balíčky na MDD a Mikuláš kupujeme v sume min. 6 - 8€ na dieťa, každý rok prispievame na výlety ku koncu roka vo výške 5€ na dieťa, prispievame na lyžiarsky, plavecký výcvik, pomôcky a mnoho iných. Všetko nájdete na našej webovej stránke v časti financie. https://rodicovske-zdruzenie-zs-surovce.webnode.sk/finacie/To čo sa dostane našim deťom určite prevyšuje výšku príspevku do ZRPŠ.

              Ďakujeme za Vašu podporu!

          • Zbierka "Biela Pastelka"
            • Zbierka "Biela Pastelka"

            • V piatok 22.09.2023 prebehla na našej škole zbierka "Biela pastelka". Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. S dobrovoľníčkami sme prešli našu školu, navštívili obecný úrad a materskú školu. Vďaka vašim príspevkom sa nám podarilo vyzbierať krásnych 194,30€.

              Ďakujeme!

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Zbierka "Biela Pastelka".

               

               

          • Vyučovanie v prírode a Deň mlieka
            • Vyučovanie v prírode a Deň mlieka

            • Dňa 22. 9. 2023 si žiaci 1. stupňa užili vyučovanie v prírode. Predtým si pripomenuli Deň mlieka, ktorý bude pokračovať, aj v priebehu ďalšieho týždňa. Najprv si žiaci pozreli náučné video ako sa mlieko dostane od kravičiek až do krabice. Ochutnávali mliečne výrobky, pripomenuli si význam mlieka pre zdravie a svoje vedomosti si overili v malom kvíze. Na Pažiti spoznávali stromy, kvety a spoločne si zašportovali. Deň si všetci naplno užili. Pani uč. Hlubíková, Brošová.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyučovanie v prírode a Deň mlieka.

               

          • Jesenný zber papiera
            • Jesenný zber papiera

            • Od 16.10 - 20.10. 2023 bude prebiehať zber papiera. Papier, letáky a noviny si môžete pripravovať k termínu zberu. Kontajner bude umiestnený v areáli školy (zadný vchod). Bližšie informácie v priloženom letáku. Tešíme sa a očakávame Vašu aktívnu účasť. 

               

          • Škola v jesennom šate
            • Škola v jesennom šate

            •      Leto je už nenávratne za nami a po horúcich dňoch sa k slovu hlási jeseň. Patrí medzi najkrajšie ročné obdobia, celá príroda je zahalená do farieb od výmyslu sveta. I nám sa akosi viac zažiadalo vyzdobiť si školu.

              Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí priniesli rôzne jesenné plody a prispeli tak ku krásnej výzdobe  školy.

              Ďakujeme za výzdobu aj  našim p. vychovávateľkám z ŠKD (Z. Gvoždiaková, A. Krajčovičová, V. Andacká, M. Uváčiková) , p. učiteľkám R. Zavarskej a I. Pečenadskej.  Naša škola získala pravý jesenný nádych.

              Vedenie školy

               

          • Premietanie rozprávky
            • Premietanie rozprávky

            • Farnosť Šúrovce,  pozýva všetky deti 22. septembra 2023 (piatok) o 19,00 h (po sv. omši) na premietanie rozprávky Malý princ. 

          • OZNAM Voľby do rady školy
            • OZNAM Voľby do rady školy

            • VOĽBY DO RADY ŠKOLY

              Vážení rodičia,

              Z dôvodu, že funkčné obdobie Rady školy pri Základnej škole s materskou školou v Šúrovciach končí 28.11. 2023, najneskôr do dňa ukončenia funkčného obdobia existujúcej Rady školy pri Základnej škole s materskou školou Šúrovce musí byť zvolená  nová  rada školy. Radu školy tvoria 1 pedagogický zamestnanec ZŠ, 1 pedagogický zamestnanec MŠ, 1 nepedagogický zamestnanec ZŠ s MŠ, 4 zástupcovia zriaďovateľa, 3 rodičia za ZŠ a 1 rodič za MŠ.

              Voľby do rady školy sa uskutočnia:

              Voľba zástupcov rodičov za ZŠ dňa 27. septembra 2023 od 16:45 h do 18:15 hod – ZŠ s MŠ Šúrovce trieda na dolnej chodbe budovy 1. stupňa.

              Kandidátov môžete navrhnúť s ich súhlasom vedeniu školy  do 26. septembra 2023 do 12.00 h na riaditeľstve školy. Potrebné tlačivo sa nachádza v prílohe (viď.  Návrh na kandidáta na člena Rady školy pri ZŠ s MŠ Šúrovce).

              Podrobné informácie k voľbám /Volebný poriadok/ nájdete  na webovej stránke ZŠ s MŠ Šúrovce v položke /Rada školy/.