• Finančná gramotnosť
            • Finančná gramotnosť

            • Vďaka prednáške o finančnej gramotnosti, v dňoch 23.10.-24.10.2023, si žiaci našej školy rozšírili znalosti v oblasti sporenia a hospodárenia v rozpočte s vlastnými finančnými prostriedkami. Žiaci sa zoznámili s pojmami ako debetná a kreditná karta, úrok či úver. Na záver si zahrali kvíz a overili svoje vedomosti v tejto oblasti.

              Ďakujeme slečne Kataríne Ochotníckej z VUB banky, ktorá zaujímavou a hravou  formou oboznámila žiakov s históriou peňazí, eura,  rozpočtom i bezpečnosti pri platení.

              Dajana Mrvová ŽŠR

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť .

          • Pracovné vyučovanie trieda 4.A - stavanie mostov
            • Pracovné vyučovanie trieda 4.A - stavanie mostov

            • Počas mesiaca september, žiaci.A triedy dostali za úlohu vytvoriť projekt: Staviame mosty. Žiaci spolu s rodičmi  vyrobili úžasné - práce /mosty/, ktoré sme si potom na hodine pracovného vyučovania odprezentovali. Žiaci boli veľmi  šikovní a kreatívní. Už teraz sa tešíme na ďalšie nové výtvory a práce.  P. uč. Uvačiková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Pracovné vyučovanie trieda 4.A.

          • Pravda o drogách
            • Pravda o drogách

            •  

              Dňa 19.10. 2023 absolvovali žiaci 9. ročníka prednášku na tému primárnej protidrogovej prevencie.

              Žiakom 9. ročníka priblížil túto tematiku lektor Mgr. Michal Bucko, predseda Občianskeho združenia Slovensko bez drog. Zameral sa na tematické okruhy: drogy v tele, fyzická závislosť, útok proti vitamínom a minerálnym látkam, účinok na myslenie, účinok na tvorivosť a osobnosť. Na základe názorných príkladov im priblížil, ako vyzerá a ako sa prejavuje človek pod vplyvom drog. Žiaci získali množstvo informácií a ucelený názor, ako celkovo drogy vplývajú na osobnosť človeka, ničia jeho zdravie a rozbíjajú emócie.

          • Exkurzia v NR SR
            • Exkurzia v NR SR

            • Dňa 18.10.2023  mali žiaci 8. ročníkov možnosť navštíviť jediný ústavný a zákonodarný  orgán SR, a to NR SR.

              Mali jedinečnú možnosť v sprievode odborného výkladu PhDr. L. Kittlerovej navštíviť priestory NR SR, oboznámiť sa s históriou a činnosťou parlamentu. Veľmi pekným spestrením exkurzie bola beseda s poslancom, naším rodákom, RNDr. Ing. Mariánom Viskupičom, ktorý si aj napriek pracovnej vyťaženosti našiel čas na našich žiakov a prostredníctvom diskusie im ozrejmil, aké úlohy a povinnosti, ale najmä, akú zodpovednosť má poslanec národnej rady voči svojim voličom a celkovo občanom SR. Počas diskusie nabádal žiakov k tomu, aby žiaci na sebe neustále pracovali, nevzdávali sa svojich snov a cieľov. V závere  diskusie zdôraznil  zmysel a posolstvo demokracie.

              Už teraz sa naši žiaci a pedagógovia tešia na ďalšiu návštevu NR SR.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v NR SR .

          • Plán obce - vytvorila trieda 2.B.
            • Plán obce - vytvorila trieda 2.B.

            • Žiaci 2. B vytvorili originálne plány svojej obce, projekty odprezentovali na hodinách prvouky, hovorili o dôležitých bodoch vo svojej obci, opisovali cestu do školy, zopakovali si orientáciu v priestore, dopravné prostriedky a značky,…Po odprezentovaní nasledovali otázky spolužiakov k danému projektu, prezentujúci žiaci museli pohotovo reagovať. Prezentáciou projektov trénujeme komunikačné zručnosti, vystupovanie pred publikom, rozširujeme pamäť o nové informácie a mnoho iného. Triedna učiteľka Brošová Do fotogalérie bol pridaný nový album Plán obce trieda 2.B..

          • Anglické divadelné predstavenie
            • Anglické divadelné predstavenie

            • Dňa 17. októbra sa uskutočnilo divadelné predstavenie v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnili žiaci 4.A, 4. B a 5. ročníka.  Divadelná hra "Dick Wittington and his Cat" oboznámila žiakov s príbehom londýnskeho starostu zo 14. storočia. Žiaci si mohli zábavnou formou osvojiť nové výrazy a počúvanie. Predstavenie bolo príjemným spestrením ich teoretickej výučby. Do fotogalérie bol pridaný nový album Anglické divadelné predstavenie.

          • Športový deň 1. stupeň
            • Športový deň 1. stupeň

            • Vo štvrtok 12.10. sme na našej škole strávili netradičné dopoludnie plné zábavy a športu. Na jednotlivých stanovištiach čakali súťažiacich zaujímavé aktivity a výzvy, ktoré každý úspešne zvládol. Športový deň sa niesol v znamení hesla „nesúťažíme, ale športujeme“ –  pretože u nás vyhrávajú všetci, ktorí majú chuť sa hýbať.

              Deň plný športových disciplín a skvelých cien je tu opäť o rok. Tešíme sa na vás milí žiaci.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň 1. stupeň.

          • Blížiaca akcia: Zber papiera
            • Blížiaca akcia: Zber papiera

            • Od 16.10 - 20.10. 2023 bude prebiehať zber papiera. Papier, letáky a noviny si môžete pripravovať k termínu zberu. Kontajner bude umiestnený v areáli školy (zadný vchod). Bližšie informácie v priloženom letáku. Tešíme sa a očakávame Vašu aktívnu účasť. 

          • Exkurzia vo hvezdárni
            • Exkurzia vo hvezdárni

            • Dňa 9.10.2023 žiaci 3. ročníka, 4.A. a 4.B triedy navštívili Hvezdáreň a planetárium v Hlohovci. Žiaci sa pohodlne usadili v prednáškovej miestnosti a zoznámili sa s hviezdnou oblohou. Dôkladne im bolo vysvetlené ako Zem spolu s Mesiacom obiehajú okolo Slnka, spoznali  najväčšie súhvezdia na našej oblohe a dozvedeli sa ako vyzerajú planéty vo vesmíre. V kupole si obhliadli druhý najväčší ďalekohľad na Slovensku. Na záver môžeme konštatovať, že si žiaci obohatili a prehĺbili svoje vedomosti a poznatky týkajúce sa vesmíru. 

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia vo hvezdárni .

          • Svetový deň zvierat
            • Svetový deň zvierat

            • Pri príležitosti svetového dňa zvierat si žiaci do školy priniesli svojich domácich maznáčikov.
              Žiakom sa dnešný deň veľmi páčil, užili si ho deti, aj pani učiteľky.
              Žiaci sa navzájom navštevovali v triedach ako aj v laboratóriu a tešili sa s prítomnosti ,, maznáčikov ,, na vyučovacích hodinách.
              Ďakujem všetkým rodičom za pomoc, p. uč. Pečenadská

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň zvierat .

          • Exkurzia  Piešťany 6. a 7. ročník
            • Exkurzia Piešťany 6. a 7. ročník

            • Dňa 26. septembra žiaci 6.a 7. ročníka absolvovali exkurziu v Piešťanoch. Navštívili Elektráreň Piešťany, kde bol pre nich pripravený super fyzikálno-kreatívny workshop. Zistili, že fyzika a umenie sa nevylučujú, práve naopak, pretože žiaci po vytvorení elektrických obvodov ich dokázali začlenili do výtvarných diel. A bolo sa radosť na čo dívať. Po vzdelávacom programe už na žiakov čakala vyhliadková plavba loďou, kde si z lode v sprievode prenádherného počasia užívali krásy Sĺňavy.

              p. uč. Trnková, p. uč. Mikušová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Piešťany 6. a 7. ročník.

          • Účelové cvičenie II. stupeň
            • Účelové cvičenie II. stupeň

            • Prierezová téma Ochrana života a  zdravia  sa na druhom stupni realizuje  účelovými  cvičeniami. Naši žiaci mali 29.9. 2023 teoretickú prípravu a  2.10. 2023,  takéto praktické cvičenie absolvovali v areáli školy. Počasie nám prialo, slnečné lúče nás zahrievali a postupne žiaci prešli jednotlivými stanovišťami: Ukážky predlekárskej  prvej pomoci, Hod granátom, DHZ Šúrovce a Prevencia KR PZ v Trnave – dopravná výchova.

               Zámerom prierezovej témy Ochrana života a zdravia  bolo nasmerovať žiakov k ochrane svojho zdravia a života a tiež zdravia a života iných ľudí prostredníctvom teoretických poznatkov, zručností v sebaochrane, poskytovaní pomoci iným v prípade ohrozenia zdravia a života.

               

              Cieľom uplatňovania tejto témy bolo  prispieť k tomu, aby žiaci rozpoznali nebezpečné situácie ohrozujúce život a zdravie;  osvojili si praktické zručnosti v sebaochrane; pochopili dôležitosť poskytnutia pomoci iným v prípade ohrozenia zdravia a života; vedeli poskytnúť predlekársku prvú pomoc; mali možnosť cieľavedome rozvíjať svoju telesnú zdatnosť a odolnosť organizmu na fyzickú a psychickú záťaž v náročných životných situáciách; orientovali sa pri pohybe a pobyte v prírode.

               Ďakujeme PZ v Trnave za sprostredkovanie informácií o tom, ako sa bezpečne správať na ceste i na chodníku, ak sú účastníkmi cestnej premávky a ukážky policajného vozidla a motoriek, ktoré žiakov potešili.

               Zároveň ďakujeme hasičom DHZ Šúrovce za ukážku techniky a vybavenia, k ukážke bol zahrnutý aj program o požiarnej prevencii.

               Ďakujeme aj dobrovoľníkovi a koordinátorovi ochrany detí pred násilím z ÚPSVaR za praktické ukážky predlekárskej prvej pomoci a informácie k problematike šikanovania.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie II. stupeň.

          • Účelové cvičenie CO, problematika šikanovania
            • Účelové cvičenie CO, problematika šikanovania

            • V rámci účelového cvičenia dobrovoľník z o.z. Dobrovoľná civilná ochrana priblížil oblasť bezpečného správania sa vo voľnom čase, oblasť poskytovania predlekárskej prvej pomoci a prácu s AED - automatickým externým defibrilátorom.

              Žiaci i pedagogičky si mohli vyskúšať figuríny na nácvik poskytnutia prvej pomoci, ktoré dokážu vyhodnotiť účinnosť poskytovania pomoci.

              Na aktivite spolupracoval aj koordinátor ochrany detí pred násilím Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý informoval žiakov o problematike šikanovania, kyberšikanovania a pomoci deťom v ohrození prostredníctvom Národnej linky na pomoc deťom v ohrození Viac ako ni(c)k. Na tejto linke môžu nájsť pomoc deti, ktoré zažívajú násilie, alebo sa nachádzajú v situáciách, v ktorých si sami nedokážu pomôcť.

              V mene všetkých žiakov 2. stupňa a pedagógov ďakujem za ukážky prvej pomoci a informácie k problematike šikanovania. 

              Hanáková, riaditeľka

          •  Deň finančnej gramotnosti
            • Deň finančnej gramotnosti

            • V mesiaci september sme si viacerými aktivitami na matematike pripomenuli Deň finančnej gramotnosti (8. september). 

              Deň finančnej gramotnosti má teda za cieľ rozpútať celospoločenskú diskusiu o problematike finančnej gramotnosti a o problémoch, ktoré jej nízka úroveň spôsobuje. O aktivitách v jednotlivých triedach si môžete prečítať v príspevku koordinátorky finančnej gramotnosti p. uč. Lipovskej.