• Výzva na darovanie kníh v anglickom jazyku
            • Výzva na darovanie kníh v anglickom jazyku

            • Milí rodičia, kolegovia a priatelia školy,


              prosím vás o spoluprácu pri doplnení školskej knižnice knihami v anglickom jazyku.
              Spolupráca spočíva v tom, že nám darujete Vaše prebytočné knihy, na ktoré už sadá prach.
              Môže to byť detská, náučná literatúra aj beletria v anglickom jazyku (Pozor: Učebnice nie!) Čokoľvek, čo by si mohli naše – Vaše deti ešte prečítať na hodinách anglického jazyka, alebo požičať si zo školskej knižnice. Zámerom je rozšíriť vedomostný obzor žiakov, obohatiť ich slovnú zásobu a štylizáciu v cudzom jazyku.


              Za prípadnú spoluprácu ďakujem.

              riaditeľka školy

          • Program "Zbieram baterky"
            • Program "Zbieram baterky"

            • Naša škola sa pravidelne zapája do projektu „Zbieram baterky„. V šk. roku 2022/2023 sa vyzbieralo spolu približne 210 kg použitých batérii, ktoré sa  odovzdali  na recykláciu.

              Žiaci, ktorí priniesli najviac bateriek:

              1. miesto Sára Miškolciová / 2960 kusov

              2. miesto Matej Gvoždiak /1302 kusov

              3. miesto Sofia Gavurová / 1183 kusov

              4. miesto Lucia Bučeková / 618 kusov

              5. miesto Katarína Tanáčová / 559 kusov

              Ďakujeme všetkým žiakom a rodičom za spoluprácu a naďalej pokračujeme v tomto školskom roku v zbere. Žiaci môžu nosiť počas celého školského roka použité batérie alebo žiarivky.

          • Európsky deň jazykov
            • Európsky deň jazykov

            • Koniec septembra sa na „starom kontinente“ už tradične spája s oslavami Európskeho dňa jazykov, ktorý si pripomíname 26. septembra. Žiaci našej školy si v tento deň spestrili vyučovanie rôznymi aktivitami počas hodín anglického a nemeckého jazyka. Vyskúšali si kvíz „Aký je to jazyk?“ ,kde si vypočuli ukážky 30 rôznych jazykov a hádali o aký jazyk ide. Zopakovali si vlajky a  hlavné mestá jednotlivých štátov a dopisovali ich do mapy.

              Všeobecnými cieľmi Európskeho dňa jazykov sú najmä upozorniť verejnosť na dôležitosť štúdia jazykov, zvyšovanie mnohojazyčnosti a medzikultúrneho porozumenia. Podpora jazykovej a kultúrnej rozmanitosti Európy. Dajana Mrvová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov

          • Výsledky volieb rady školy
            • Výsledky volieb rady školy

            • Vyhlásenie výsledkov volieb do Rady školy pri ZŠ s MŠ Šúrovce (za rodičov ZŠ), konaných dňa 27.9. 2023

               

              Kandidáti:

              1.    Martin Mlích – 16 hlasov

              2.    Miroslav Šimášek – 60 hlasov

              3.    Marián Viskupič – 25 hlasov

               

              Voľby do rady školy – zástupcovia rodičov základnej školy neprebehli v súlade s Volebným poriadkom, zverejnením na webovom sídle ZŠ s MŠ Šúrovce. Voľba do rady školy – zástupcovia rodičov základnej školy vzhľadom na túto skutočnosť je neplatná. 

          • Príspevok ZRPŠ
            • Príspevok ZRPŠ

            • Oznam rady rodičov

              Príspevok do ZRPŠ na školský rok 2023/24 je vo výške 20€ na rodinu bez ohľadu na počet detí.

              Príspevky je potrebné uhradiť PREVODOM na číslo účtu : SK 46 7500 0000 0040 3235 3917, pokiaľ nemáte možnosť poslať príspevok prevodom, odovzdajte peniaze triednej učiteľke. (Nevkladajte ich priamo v banke, budete platiť poplatok za vklad treťou osobou.). Do poznámky uvedte PRIEZVISKO ŽIAKA, TRIEDU.Pokiaľ máte viac detí napíšte PRIEZVISKO, TRIEDY. Ak máte viac detí, alebo majú rôzne priezviská a nevôjde sa Vám celý popis, prosíme pošlite nám údaje z platby do mailu rrsurovce@gmail.com, aby sme platbu vedeli správne identifikovať. Príspevky prosíme uhradiť do 20.10.2023. Rada rodičov každý rok organizuje aktivity ako napríklad Rodičovský ples, ktorých cieľom je zvýšiť náš rozpočet a čo najmenej zaťažiť peňaženky rodičov. Vaše príspevky do ZRPŠ sú však pre náš rozbeh dôležité a to čo Vám vieme sľúbiť je, že sa všetko vráti našim deťom. Napríklad balíčky na MDD a Mikuláš kupujeme v sume min. 6 - 8€ na dieťa, každý rok prispievame na výlety ku koncu roka vo výške 5€ na dieťa, prispievame na lyžiarsky, plavecký výcvik, pomôcky a mnoho iných. Všetko nájdete na našej webovej stránke v časti financie. https://rodicovske-zdruzenie-zs-surovce.webnode.sk/finacie/To čo sa dostane našim deťom určite prevyšuje výšku príspevku do ZRPŠ.

              Ďakujeme za Vašu podporu!

          • Zbierka "Biela Pastelka"
            • Zbierka "Biela Pastelka"

            • V piatok 22.09.2023 prebehla na našej škole zbierka "Biela pastelka". Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. S dobrovoľníčkami sme prešli našu školu, navštívili obecný úrad a materskú školu. Vďaka vašim príspevkom sa nám podarilo vyzbierať krásnych 194,30€.

              Ďakujeme!

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Zbierka "Biela Pastelka".

               

               

          • Vyučovanie v prírode a Deň mlieka
            • Vyučovanie v prírode a Deň mlieka

            • Dňa 22. 9. 2023 si žiaci 1. stupňa užili vyučovanie v prírode. Predtým si pripomenuli Deň mlieka, ktorý bude pokračovať, aj v priebehu ďalšieho týždňa. Najprv si žiaci pozreli náučné video ako sa mlieko dostane od kravičiek až do krabice. Ochutnávali mliečne výrobky, pripomenuli si význam mlieka pre zdravie a svoje vedomosti si overili v malom kvíze. Na Pažiti spoznávali stromy, kvety a spoločne si zašportovali. Deň si všetci naplno užili. Pani uč. Hlubíková, Brošová.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyučovanie v prírode a Deň mlieka.

               

          • Jesenný zber papiera
            • Jesenný zber papiera

            • Od 16.10 - 20.10. 2023 bude prebiehať zber papiera. Papier, letáky a noviny si môžete pripravovať k termínu zberu. Kontajner bude umiestnený v areáli školy (zadný vchod). Bližšie informácie v priloženom letáku. Tešíme sa a očakávame Vašu aktívnu účasť. 

               

          • Škola v jesennom šate
            • Škola v jesennom šate

            •      Leto je už nenávratne za nami a po horúcich dňoch sa k slovu hlási jeseň. Patrí medzi najkrajšie ročné obdobia, celá príroda je zahalená do farieb od výmyslu sveta. I nám sa akosi viac zažiadalo vyzdobiť si školu.

              Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí priniesli rôzne jesenné plody a prispeli tak ku krásnej výzdobe  školy.

              Ďakujeme za výzdobu aj  našim p. vychovávateľkám z ŠKD (Z. Gvoždiaková, A. Krajčovičová, V. Andacká, M. Uváčiková) , p. učiteľkám R. Zavarskej a I. Pečenadskej.  Naša škola získala pravý jesenný nádych.

              Vedenie školy

               

          • Premietanie rozprávky
            • Premietanie rozprávky

            • Farnosť Šúrovce,  pozýva všetky deti 22. septembra 2023 (piatok) o 19,00 h (po sv. omši) na premietanie rozprávky Malý princ. 

          • OZNAM Voľby do rady školy
            • OZNAM Voľby do rady školy

            • VOĽBY DO RADY ŠKOLY

              Vážení rodičia,

              Z dôvodu, že funkčné obdobie Rady školy pri Základnej škole s materskou školou v Šúrovciach končí 28.11. 2023, najneskôr do dňa ukončenia funkčného obdobia existujúcej Rady školy pri Základnej škole s materskou školou Šúrovce musí byť zvolená  nová  rada školy. Radu školy tvoria 1 pedagogický zamestnanec ZŠ, 1 pedagogický zamestnanec MŠ, 1 nepedagogický zamestnanec ZŠ s MŠ, 4 zástupcovia zriaďovateľa, 3 rodičia za ZŠ a 1 rodič za MŠ.

              Voľby do rady školy sa uskutočnia:

              Voľba zástupcov rodičov za ZŠ dňa 27. septembra 2023 od 16:45 h do 18:15 hod – ZŠ s MŠ Šúrovce trieda na dolnej chodbe budovy 1. stupňa.

              Kandidátov môžete navrhnúť s ich súhlasom vedeniu školy  do 26. septembra 2023 do 12.00 h na riaditeľstve školy. Potrebné tlačivo sa nachádza v prílohe (viď.  Návrh na kandidáta na člena Rady školy pri ZŠ s MŠ Šúrovce).

              Podrobné informácie k voľbám /Volebný poriadok/ nájdete  na webovej stránke ZŠ s MŠ Šúrovce v položke /Rada školy/.

          • Oznam
            • Oznam

            • Vážení rodičia,

              pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční pre rodičov ZŠ 27.9. 2023 (streda)  o 16,00 h v priestoroch dolnej chodby 1. stupňa (Pavilón A).

              Po plenárnom rodičovskom združení sa uskutočnia triedne rodičovské združenia v triedach.

              27.9. 2023 sa budú konať: Voľby zástupcov rodičov za ZŠ do Rady školy pri ZŠ s MŠ Šúrovce.  Bližšie informácie k voľbám budú zverejnené.

               

               

               

          • Začiatok šk. roka 2023/2024
            • Začiatok šk. roka 2023/2024

            • Všetky veci majú vo svojej podstate začiatok a koniec. Život prináša rôzne odtiene farebnosti a s hrdosťou môžeme povedať, že nové odtiene života sa objavili aj v našich radoch, a to pri slávnostnom otvorení školského roka 2023/2024.
              Ako je na našej škole každoročným zvykom, začiatok školského roka sme začali svätou omšou. Po jej ukončení sa žiaci spolu s pedagogickým zborom a zamestnancami školy presunuli do areálu ZŠ, kde na úvod zaznela štátna hymna Slovenskej republiky a začalo sa slávnostné otvorenie školského roka.  Všetkých prítomných privítala príhovorom p. riaditeľka ZŠ s MŠ Šúrovce Ing. Lenka Hanáková. Svojím príhovorom nás všetkých povzbudila aj p. starostka obce Ing. Mgr. Žaneta Gogolová. Slávnostné otvorenie spríjemnilo vystúpenie našich žiačok prednesom poézie a spevom.
              V súbežnosti programu tohto veľkého dňa nasledovalo predstavenie jednotlivých tried spolu s ich triednymi učiteľmi a celého pedagogického zboru. Po slávnostnom otvorení šk. roka sa žiaci odobrali do tried, kde sa dozvedeli od triednych učiteľov informácie na najbližšie dni.
              Žiaci prvého ročníka boli navyše pozvaní do KD Šúrovce, kde ich spolu s rodičmi čakali prekvapenia od pani starostky. 

              Aj touto cestou chceme vyjadriť všetkým žiakom našej školy hlavne veľa zdravia pri úspešnom prechádzaní týmto školským rokom. Taktiež im želáme, aby ich šťastie, chuť a elán do učenia nikdy neopúšťali a  aby vytrvali na tejto, hoc niekedy strmej, ale dôležitej ceste ich životom.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Začiatok šk. roka 2023/2024.

          • Letný tábor
            • Letný tábor

            • V dňoch 10.7. - 14.7. sa uskutočnil na našej škole letný tábor. Deti strávili krásne chvíle s kamarátmi, zažili veľa zábavy, spoznali miesta ako ZOO Bojnice, Trenčiansky hrad. Na konci týždňa ich čakalo milé prekvapenie a hlavne majú nové zážitky, ktoré zostanú v ich pamäti. Veľmi pekne ďakujeme sponzorom -mäsovýroba Gašparík, reštaurácia Lukab za výdatné obedy. Veľké poďakovanie patrí aj rodičom za ovocie a iné dobroty. A  pani vychovávateľkám Gvoždiakovej, Andackej, Krajčovičovej, Uváčikovejza super program a starostlivosť.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Letný tábor .