• Školský výlet 1.A, 1.B. a 2. roč.
            • Školský výlet 1.A, 1.B. a 2. roč.

            • Žiaci 1. A, 1. B a 2. ročníka sa dňa 20.6. zúčastnili celodenného výletu v Topoľčiankach. V dobrej nálade navštívili zubriu oboru- zvernicu, prešli sa náučným chodníkom, počas prechádzky sa deťom naskytol zaujímavý pohľad na zubra v jeho tesnej blízkosti, čo bolo pre nich veľkým zážitkom. Pokračovali sme návštevou a prehliadkou historického kaštieľa, žiaci mali možnosť sa zoznámiť s históriou, videli vzácny nábytok a iné vybavenie miestností. Naše kroky viedli aj do národného žrebčína, kde sa oboznámili s chovom vzácnych plemien koní, videli Lipicana darovaného anglickej kráľovnej Alžbete II. pri príležitosti jej návštevy na Slovensku v roku 2008. Nezabudli sme ani na prácu s finančnou gramotnosťou pri nákupe suvenírov z Topoľčianok. Keďže bolo veľmi teplo nechýbala ani sladká bodka na záver v podobe chutnej zmrzliny. Unavení a plní zážitkov sme sa bez akejkoľvek ujmy na zdraví vrátili späť do Šúroviec. Výlet sa podaril na výbornú a už sa teraz sa tešíme na ďalší...Triedni učitelia: Gabika, Majka, Peter

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet 1.A, 1.B. a 2. roč..

          • Zelenické hry
            • Zelenické hry

            • Po troch covidových rokoch absencie športových hier s našimi družobnými školami sme sa dočkali 25. a 26. mája Zelenických hier, ktoré boli v poradí jubilejným štyridsiatym ročníkom. Domáce Zelenice boli úžasnými hostiteľmi, počasie sa po daždivých dňoch konečne umúdrilo a na sklonku prvého dňa atletických disciplín, keď zvíťazili obe naše štafety a tiež chlapci vo futbale, sme začali tajne dúfať, že by sme mohli zvíťaziť. Druhý deň, po výhre v hádzanej sme sa dočkali aj celkového víťazstva. Ďakujeme všetkým športovcom za úspešnú reprezentáciu školy.

               Prehľad našich medailistov

               Beh 60m:  2. Andrea Mikušová, 3.Alžbeta Štrauzová, 3. Martin Bukovský

               Beh 300m:  2.Lenka Pašková,  3.Andrea Mikušová

              Beh 800 m: 1.Alex Sabo, 2.Pavel Varga

              Skok do výšky: 2.Lenka Pašková, 3. Terézia Ambrušová, 3. Adam Bílik

              Skok do diaľky: 2.Terézia Ambrušová

              Vrh guľou: 2.Marek Vido   3. Adam Bílik

              Štafety: 1. Alžbeta Štrauzová, Veronika Sabová, Nina Mahajová, Andrea Mikušová
              1.Marek Vido, Alex Sabo, Pavel Varga, Martin Bukovský
              Kolektívne športy: hádzaná dievčatá -1. miesto ( Nela Chynoradská najlepšia strelkyňa),

              hádzaná chlapci – 1. miesto, futbal – 1. miesto.

              Celkové umiestnenie :
              1. ZŠ Šúrovce 62 bodov
              2. ZŠ Nikolčice 59 bodov
              3. ZŠ Dolné Zelenice 33 bodov

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Zelenické hry.

          • Ročníkové práce z fyziky 7. ročník
            • Ročníkové práce z fyziky 7. ročník

            • Fyzika sa pýta „čo“, no hlavne „prečo“ sa to deje. Ako hovorí Albert Einstein: „Dôležitá vec je neprestať sa pýtať“. Práve to bolo cieľom ročníkových prác žiakov 7. ročníka, pýtať sa a zisťovať odpovede. Žiaci boli rozdelení do viacerých skupín a každá skupina pracovala na jednej z dvoch tém: 1. Energetická hodnota potravín, 2. Parný stroj. Na hodinách fyziky, ale i počas domácej prípravy si každá skupina pripravila prezentáciu, v ktorej boli zhrnuté informácie k danej téme, ukážka pokusu a model. Žiaci sa na dvoch vyučovacích hodinách počas prezentácií dozvedeli napr. o energetickej hodnote potravín (kartičková hra), vyskúšali si cez mobilnú aplikáciu počítať denný príjem kalórií, porovnávali sa i zdravé a nezdravé jedálničky. Žiakov zaujal i pokus skupiny na energetickú bilanciu potravín s vlašským orechom, modely parných strojov, ale aj zapojenie elektrického obvodu s motorčekom. Po prezentácii jednotlivých skupín, boli žiaci aktívni a pýtali sa na veľa dobrých otázok. Po otázkach a ich zodpovedaní sa žiaci zapájali aj do hodnotenia prezentujúcich žiakov. Hodnotili pozitívne aj negatívne. Ročníkové práce boli prínosom pre vyučovanie a získanie nových poznatkov. Väčšina prác bolo kvalitne a precízne pripravených. Ročníkové práce preverili komunikačné zručnosti žiakov, ich schopnosť pracovať v tíme a sebahodnotenie. p.uč. HanákováDo fotogalérie bol pridaný nový album Ročníkové práce z fyziky 7. ročník.

          •  „No backpackday“
            • „No backpackday“

            • Vo štvrtok ráno 22.06.2023 sa nejeden okoloidúci čudoval, keď si naši žiaci cestou do školy niesli svoje učebné pomôcky uložené v rôznych zvláštnych predmetoch, ako sú všelijaké krabice, kufre, zásuvky, boxy, koše na bielizeň, vedrá, návleky na vankúše....

              Áno, znie to bláznivo, no má to aj hlbší význam. V rôznych kútoch sveta pre školopovinné deti nie je samozrejmosťou vlastniť krásnu školskú tašku a nej mať každé ráno pripravené učebnice, zošity či štýlový peračník. Mnohé deti musia denne dlhé hodiny kráčať pešo do školy a svoje skromné učebné pomôcky si nesú so sebou  „iba tak“.

              Bol to veselý deň a my veríme, že sme inšpirovali aj tých, ktorí tento rok zaváhali. Najviac hlasov za originalitu získal Marek Vido (9.r.), druhé miesto získal Pavol Halán (7.B) a tretie Dominik Mrva (6.r.).

              Ďakujeme a víťazom blahoželáme! ŽŠR Dajana Mrvová Do fotogalérie bol pridaný nový album „No backpackday“.

          • Športová olympiáda v ZŠ Zavar
            • Športová olympiáda v ZŠ Zavar

            • Dňa 23.6. sa vybraní žiaci 6.-7. ročníka zúčastnili športovej olympiády v Zavare. Svoje sily si zmerali so žiakmi zo Zavara, Brestovian a Križovian v týchto športových disciplínach: beh na 400 m, skok do diaľky s rozbehom, dievčatá vo vybíjanej a chlapci vo futbale. Napriek horúcemu počasiu sa našim žiakom darilo: Dominika Alexandra Honzová (6. roč.)- 1. miesto v behu, Andrea Mikušová (7.B)- 2. miesto v behu, Veronika Sabová (7. B)- 3. miesto v skoku, Matúš Kohútik (7.B)- 1. miesto v skoku. Vo futbale obsadili chlapci 3. miesto a dievčatám vo vybíjanej ušlo 1. miesto iba o chlp a skončili na krásnom 2. mieste.
              Zúčastneným žiakom ďakujeme, že našu školu reprezentovali a gratulujeme im k umiestneniam.
              Vedúci akcie: M. Brošová, B. Duchoň

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Športová olympiáda v ZŠ Zavar.

          • Školský výlet 7.A,7.B a 8.B
            • Školský výlet 7.A,7.B a 8.B

            • Výlet do Trenčína a Haluzíc

              V utorok 20.6.  žiaci VII.A, VII.B a VIII.B navštívili Trenčiansky hrad sídlo Matúša Čáka. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí o hradných pánoch, prezreli sme si Barborin palác, hradnú vežu , hladomorňu i Katov dom. Pokochali sme sa krásnym výhľadom na mesto. Nasledoval rozchod v centre Trenčína, počas ktorého sme si vychutnali obed. S plnými  bruškami sme absolvovali krátku turistickú vychádzku  Haluzickou  tiesňavou a spokojní sme sa vrátili domov.  Pani učiteľky Mrvová, Hanáková,  a Mlíchová.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet 7.A,7.B a 8.B.

          • Výlet 5. ročník
            • Výlet 5. ročník

            • Dňa 15.6.2023 boli žiaci 5. ročníka na výlete v Smoleniciach, kde v chránenom území Malých Karpát videli občasný vodopád, ktorý tečie v daždivejšom období a jaskyňu Driny. Počas prechádzky nenáročnou trasou sa stretli so vzácnymi druhmi hmyzu  a rastlín. Pán uč. Báby, Duchoň

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet 5. ročník

          • Noc v škole
            • Noc v škole

            • Deti prežili noc zo 16. júna na 17. júna netradičným spôsobom. Domáce a pohodlné postieľky vymenili za spánok v " spacákoch" v triedach. Podmienky boli trochu náročné, ale pre deti to bol nevšedný zážitok. Zrazu bola škola nielen miestom, kde sa musia učiť, ale aj táborom hier a zábavy. Celá "prespávačka" ako akciu deti pomenovali, sa niesla v duchu zábavy, spoločných hier, pikniku , ale hlavne úžasného pocitu. Spoločne si pochutnali na domácich maškrtách, ktoré si priniesli. Ráno sa nám vstávať nechcelo, ale určite budeme dlho spomínať na vydarenú akciu. Pani vychovávateľky Gvoždiaková, Andacká a Krajčovičová.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc v škole.

          • Národný park Donau-Auen v Rakúsku
            • Národný park Donau-Auen v Rakúsku

            • Dňa 13. 06. 2023 žiaci VI. ročníka a VIII. A triedy navštívili v rámci koncoročného výletu Národný park Donau-Auen v Rakúsku. Park patrí medzi najväčšie záplavové územia na Dunaji a celistvé mokraďové územie svojho druhu v strednej Európe. Žiaci tu pozorovali hniezdiská bocianov. Ďalej navštívili barokový zámok Schloss Hof na Moravskom poli v osade Schloßhof. Žiaci si pozreli aj výstavu Poklady na cisárskej slávnostnej tabuli (spôsoby kultúry stolovania na cisárskom dvore).
              Okrem samotného zámku sa žiaci poprechádzali po krásnych francúzskych záhradách, blúdili v prírodnom bludisku a prezreli si aj hospodárske budovy, stajne a mini ZOO.
              Tr. uč. Trnková, Zavarská. Do fotogalérie bol pridaný nový album Národný park Donau-Auen v Rakúsku.

          • Anglické divadlo Big Bang
            • Anglické divadlo Big Bang

            • Dňa 15.6.2023 sa žiaci 1. až 6. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v slovenskom i anglickom jazyku. Na predstavení žiaci vnímali zábavnou formou v anglickom jazyku nielen zázraky, ale aj ako vznikol vesmír, ako to, že  slnko svieti vždy len na určitú časť planéty, prečo sú niektoré zvieratá len vo vode, iné len na suchu. Žiaci si tak mohli zlepšiť svoje jazykové schopnosti v porozumení. Pán uč. Báby

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Anglické divadlo Big Bang.

            • Súťaž English Star

            • Dňa 24.4.2023 sa konala celoslovenská vedomostná súťaž v anglickom jazyku - English Star, v ktorej sa zúčastnili aj žiaci našej školy. Z 1. -  9. ročníka absolvovalo spolu 16 žiakov jazykový test, kde si precvičili svoje jazykové vedomosti a zároveň súťažili o zaujímavé ceny. Pán uč. Báby

          • Dopravné ihrisko 1. stupeň
            • Dopravné ihrisko 1. stupeň

            • Dňa 8.6.2023 navštívili žiaci 1. – 4. ročníkov DDI v Galante. Prostredníctvom zábavnej formy si zopakovali a utvrdili základy dopravnej bezpečnosti. Dopravná výchova bola žiakom predvedená nielen formou rozhovoru a kvízu v učebni, ale aj na dopravných prostriedkoch (bicykloch a kolobežkách), v simulovanej dopravnej premávke na veľkom a modernom dopravnom ihrisku. Úspešne absolvovali križovatky s dopravným svetelným signalizačným zariadením, s kruhovým objazdom a ostatnými prostriedkami napodobňujúcimi reálne dopravné situácie. Všetci žiaci sa cítili veľmi dobre a určite si hodiny z dopravnej výchovy zopakujú.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopravné ihrisko 1. stupeň.

          • Školský výlet IX. ročník
            • Školský výlet IX. ročník

            • Žiaci IX. ročníka sa v dňoch 5. 6. – 7. 6. 2023 zúčastnili výletu v Modre-Harmónii. Napriek nepriazni počasia si užili krásu prírody Malých Karpát. Absolvovali túru na rozhľadňu Veľká Homola. Lesník z Lesnej správy Smolenice im pripravil zaujímavé a poučné popoludnie. Počas troch dní deviataci zažili veľa zábavy a dokázali, že sú dobrý kolektív. Triedna učiteľka. Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet IX. ročník.

          • Beseda s dobrovoľnými hasičkami
            • Beseda s dobrovoľnými hasičkami

            • Oheň je dobrý sluha, no zlý pán
              To, že aj horenie je chemická reakcia si z nás málokto uvedomuje. V rámci vyučovania chémie sa o tomto fenoméne prírody hovorí dosť z pozitívneho, no aj z negatívneho hľadiska. Pozvali sme si preto do školy na besedu odborníčky od „fachu“ – dobrovoľné hasičky zo Šúroviec. Rozprávali nám práve o nežiaducom horení, o požiaroch a ich hasení. Ďakujeme pani Adamcovej i mladej koordinátorke mládeže Dominike za množstvo zaujímavých informácii, návodov, praktických rád a zdieľaných skúseností zo zásahov.
              Beseda bola pre žiakov cenným prínosom a obohatením. Ďakujeme

          • Deň detí 1.stupeň - s ozbrojenými silami v Seredi
            • Deň detí 1.stupeň - s ozbrojenými silami v Seredi

            • 91. ženijný pluk v Seredi zorganizoval 1. júna Deň detí s Ozbrojenými silami SR, kde sa zúčastnili aj naši žiaci 1.stupňa. Žiaci spoznali prácu profesionálnych vojakov, nazreli do priestorov, ktoré sú inak verejnosti nedostupné. Mohli sledovať ukážky bojových cvičení a techník, ktoré vojaci používajú pri plnení svojich povinností. V rámci dynamických ukážok žiaci videli showprogram čestnej stráže, vystúpenie Vojenskej hudby OS SR, vojenská polícia im predviedla ukážky služobnej kynológie a Mechanizovaný prápor Nitra zaujal žiakov  ukážkami boja zblízka. V rámci akcie spoznali žiaci známych športovcov VŠC DUKLA Trenčín, ktorá bola spojená s autogramiádou. Vyskúšali si, ako sa sedí vo vojenskom tanku  a  v inej vojenskej technike. 

              Vydarený deň si žiaci užili naplno a odchádzali obohatení o nové poznatky a zážitky. 

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí 1.stupeň - s ozbrojenými silami v Seredi .

          • Deň detí 2. stupeň
            • Deň detí 2. stupeň

            • Aj žiakom 2. stupňa darovali učitelia deň odpočinku od učenia. Medzinárodný deň detí je sviatok, na ktorý sa žiaci našej školy veľmi tešia. Preto si učitelia na jeho príprave dávali obzvlášť záležať, aby mali žiaci rok čo rok postarané o prekvapenie i zábavu. Naše okolie školy ponúka dostatok príležitostí na športové aktivity a  pri tejto príležitosti sa v tento deň v škole športovalo. Pani učiteľky a učitelia druhého stupňa si pripravili disciplíny -beh 60 m, 300 m, skok do diaľky z miesta, hod kriketovou loptičkou a trnavský amrwrestlingový klub pripravil pre chlapcov i dievčatá súťaž v pretláčaní rukou. Športovci mali celé dopoludnie čo robiť, tí ostatní využili krásne počasie na deke.

              V mene detí ďakujeme za sladkosti Rodičovskému združeniu, Obecnému úradu a anonymnému sponzorovi za občerstvenie. Veľká vďaka patrí samozrejme učiteľkám a učiteľom, ktorí sa na príprave MDD  podieľaliÚsmev detí na ich tvári a radosť v očiach sú tou najlepšou odmenou pre všetkých.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí 2. stupeň.