• Biologická olympiáda

            • Kategória C:Po víťazstvách v okresnom a krajskom kole nás Peter Trnka z 8.B reprezentoval na celoštátnom kole v Banskej Bystrici, kde sa umiestnil na 6.mieste.Kategória D:V okresnom kole v projektovej časti Nelka Chynoradská zo 7.ročníka vyhrala.V okresnom kole v teoreticko-praktickej časti Alexandra Dominika Honzová zo 7.ročníka získala 4. miesto a Nelka Chynoradská zo 7.ročníka sa umiestnila na 8. mieste.Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

          • Exkurzia Viedeň
            • Exkurzia Viedeň

            • Dňa 14.5. 2024 sa žiaci siedmeho a deviateho ročníka zúčastnili exkurzie do Technického múzea vo Viedni, ktoré im na niekoľkých tematicky rozdelených podlažiach ponúklo množstvo interaktívnych exponátov na vyjadrenie rôznych zákonov fyziky a na pochopenie princípu fungovania mnohých zariadení okolo nás. Žiaci si vyskúšali naklonenú rovinu, kladky, elektrické výboje. Na chvíľu sa stali televíznymi reportérmi. Prešli sa aj záhradami zámku Schönbrunn. Zabavili sa v labyrinte. Žiaci sa domov vrátili plní nových zážitkov.Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Viedeň.

          • Exkurzia v Národnej rade SR
            • Exkurzia v Národnej rade SR

            • Dňa 15. mája sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili exkurzie do Národnej rady SR. Po prejdení bezpečnostnej kontroly  sa nás ujala pani sprievodkyňa PhDr. Lujza Kittlerová. Priblížila nám vznik našej najvyššej zákonodarnej inštitúcie, štátne symboly, zaujímavosti zo života štúrovcov i Milana Rastislava Štefánika. Videli sme výmenu čestnej stráže a prehliadka pokračovala rokovacou sálou. Na balkóne rokovacej sály sme boli osobne privítaní a mohli sme sledovať diskusiu o vládnom návrhu zákona o slovenskej televízii a rozhlase. 

              V priestoroch kinosály sa nás ujal poslanec NRSR RNDr. Ing. Marián Viskupič, ktorý zodpovedal na všetky naše otázky, porozprával nám o svojej ceste do politiky, tiež motivoval žiakov, aby sa angažovali vo verejnom živote. 

              Prínosom exkurzie bola možnosť  rozšíriť si znalosti z občianskej náuky a dejepisu  a zároveň zažiť  prácu súčasného parlamentu, ktorú sme  doteraz  poznali len z médií. 

              Po skončení exkurzie sme sa posilnili obedom  v nákupnom centre a absolvovali prechádzku po Moste SNP.                                                       p. učiteľky Mlíchová a Zavarská 

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Národnej rade SR.

          • Modrý gombík UNICEF 2024
            • Modrý gombík UNICEF 2024

            • V dňoch 13. – 14. mája na našej škole prebehla zbierka „Modrý gombík UNICEF 2024“. Je venovaná deťom , ktoré žijú v krajinách , kde zúria vojny alebo ich pustošia prírodné katastrofy. Na svete sú milióny detí, ktoré idú každý večer spať hladné a vďaka vašim príspevkom sa nám podarilo pre ne vyzbierať sumu 200,51 eur .

              Ďakujeme za Váš dobrý skutok!    Dajana Mrvová ŽŠR

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Modrý gombík UNICEF 2024.

          • Okresné majstrovstvá v atletike ZŠ
            • Okresné majstrovstvá v atletike ZŠ

            • Dňa 3. 5. 2024 sa uskutočnili majstrovstvá okresu základných škôl v atletike. V silnej konkurencii 15 chlapčenských družstiev obsadila ZŠ Šúrovce pekné 4. miesto a v družstvo dievčat vybojovalo pre školu spomedzi 21 škôl takisto pekné 5. miesto. Blysli sa aj jednotlivci, keď žiačka 6. triedy Lenka Pašková  obsadili v skoku do výšky 3. miesto a žiak 9. triedy Adam Bílik vyhral vo vrhu guľou 1. miesto. Súťažilo sa za nepriaznivého počasia v sparťanských podmienkach, ale žiaci to zvládli výborne a skvelo reprezentovali našu školu, začo im srdečne ďakujeme.  Ďakujeme p. uč. Bábymu za sprevádzanie na súťaži a učiteľom telesnej výchovy za skvelú prípravu žiakov. 

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné majstrovstvá v atletike ZŠ.

          • Pytagoriáda
            • Pytagoriáda

            • okresnom kole v matematickej súťaži Pytagoriáda, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady sa naši žiaci umiestnili  vo svojej  kategórii:

              P3 - Matúš Jalsovszký - 7. miesto

              P4 - Peter Blanarovič  - 4. miesto

              P7 - Alexandra Dominika Honzová - 3. miesto

              Výhercom srdečne blahoželáme.